Datum: 21.09.2023 / Prostovoljstvo / Litija - Posodobljeno: 24.11.2023

Društvo upokojencev Litija išče prostovoljce za druženje

Se rad/a pogovarjaš in imaš veliko za povedati? Si morda tudi sam malce osamljen/a?

Če si med branjem zgornjih dveh vprašanj prikimal/a, potem si pravi/a za naše društvo!

V okviru projekta Starejši za starejši v društvu upokojencev Litija iščemo prostovoljce, ki bi starejšim občanom občine Litija nad 70 let popestrili njihove dneve.

Projekt “Starejši za starejše”,  se izvaja že vrsto let. Namen projekta je obiskovati starejše občane občine Litija, se z njimi pogovoriti, poslušati zgodbice davnih dni, skupaj popiti kavo ali čaj in prebroditi osamljene minute.  Pomisli, morda bodo nekaj podobnega potrebovali tudi tvoji sorodniki. Projektu lahko nameniš toliko časa, kolikor ga lahko in po lastni zmožnosti.

Vse, kar rabiš storiti je priti v našo pisarno na Jerebovi 3 v Litiji, kjer se prijaviš in morda celo včlaniš. Pojedli bomo kak piškot, rekli besedo ali dve, nato pa lahko pričneš s sodelovanjem v projektu.

V različnih obdobjih življenja doživljamo vzpone in padce. Vidimo in izkusimo mnogo stvari. Morda je biti tovrsten prostovoljec/ka tudi tisto, kar potrebuješ v tem trenutku. Sodelovanje, rama za podporo in smeh.

 

Organizacija je vpisana v Vpisnik nevladnih organizacij in organizacij s prostovoljskim programom in zato primerna za vse, ki želite prejeti dodatek na delovno aktivnost.

 

Lokacija in cena aktivnosti

brezplačno

Kontaktna oseba

Društvo upokojencev Litija

Klavdija Mežnar

O organizaciji

V Društvu upokojencev Litija ponujamo raznoliko paleto dejavnosti, ki bodo obogatile vaše 3. življenjsko obdobje. Skupaj se družimo, pojemo, hodimo po planinskih poteh igramo družabne igre in še mnogo več.

Več o organizaciji

Spoštovani upokojenci,
s ponosom vam predstavljamo Društvo upokojencev Litija, ki je vaš zanesljiv sopotnik v čudovitem obdobju upokojitve. Naša glavna prednostna naloga je premostitev osamljenosti in izpolnjevanje vaših želja ter potreb.

Obiskujemo vaše domove z namenom, da popestrimo vaše dni, prisluhnemo vašim zgodbam ter nudimo prijetno družbo. Posebej pozorni smo do tistih med vami, ki se spopadajo s samoto. Verjamemo, da skupnost in medsebojni odnosi igrajo ključno vlogo za vaše in naše dobro počutje.

V Društvu upokojencev Litija ponujamo raznoliko paleto dejavnosti, ki bodo obogatile vaše življenje. Pridružite se našim pevskim zborom – tako mešanemu kot tudi ženskemu – kjer se boste lahko izrazili skozi pesem in druženje.

 

Fotogalerija

Ostale aktivnosti organizacije