Datum: 20.10.2023 / Ročne spretnosti, Vseživljenjsko učenje / Litija - Posodobljeno: 20.10.2023

USTVARJALNA DRUŽENJA

V Društvu U3 Litija in Šmartno vsak ponedeljek organiziramo ustvarjalna druženja, kjer spoznavamo različne ročne spretnosti. V oktobru 2023 bo potekalo risanje z akrilnimi barvami na različne podlage v tehniki enopoteznega slikanja – One Stroke Painting. Nadaljevali bomo s kvačkanjem, pletenjem hišnih copat in vezenjem – rešilje. Če te druženje in različne ročne spretnosti veselijo se nam pridruži.

Društvo Univerza za tretje življenjsko obdobje Litija in Šmartno

Milena Dimec

O organizaciji

Univerza za tretje življenjsko obdobje Litija in Šmartno je organizirana kot društvo. Ukvarjamo se z neformalnim izobraževanjem ljudi v tretjem življenjskem obdobju v različnih oblikah delovanja.

Več o organizaciji

20. aprila 2011 sta se članica Upravnega odbora (UO) Univerze za tretje življenjsko obdobje Litija/Šmartno udeležili srečanja članov Slovenska mreže Univerz za tretje življenjsko obdobje v Cerknici. Večina univerz v tej mreži so že vrsto let delovale kot društva in prav na tem srečanju je predsednica mreže, prof. dr. Ana Kranjc, močno priporočila tudi vsem ostalim, ki so delovali na drugačen način, v okviru kakšne inštitucije, naj se podajo na samostojno pot.

Tako je dozorel sklep, da naša univerza v taki obliki preneha z delovanjem in se registrira kot društvo. Andreja Štuhec, direktorica Knjižnice Litija in tudi članica UO Univerze pa je zagotovila vso podporo tudi v prihodnje (prostori, material, računalnik z internetno povezavo, pomoč pri obveščanju ..)
Priprave so stekle, izdelali smo STATUT, ki je bil skupaj s SKLEPOM O USTANOVITVI DRUŠTVA sprejet 15. junija 2011. na Ustanovnem zboru Društva. Podpisala ga je prva predsednica Univerze, Marijela Lebinger, univ. dipl. ing.

10. julija 2011 smo izvedli dopisno sejo UO, na kateri je bil 7. člen Statuta (pridobitna dejavnost) dopolnjen in usklajen s SKD in bil znova, poleg ostalih dokumentov, poslan na Upravno enoto Litija. Največ energije in znanja je za izvedbo tega projekta prispevala članica UO, Joža Gombač.
Datum vpisa v register društev je naše Društvo doživelo 3. avgusta 2011 in dobilo naziv Društvo Univerza za tretje življenjsko obdobje Litija in Šmartno (Društvo U3 Litija in Šmartno). Tako Društvo deluje petnajsto leto. Vodi ga predsednica Milena Dimec, v UO so: Helena Hauptman, Andreja Štuhec, Milena in Radovan Petje, Brigita Rozina in Milojka Namestnik, NO vodi Ivica Kos (članici Jelka Zajc, Cvetka Jaklič.

 

Fotogalerija

Ostale aktivnosti organizacije