Datum: 24.11.2023 / Prostovoljstvo / hrastnik - Posodobljeno: 24.11.2023

DU Hrastnik išče prostovoljce za obiske starejših

Prostovoljsko delo poteka v okviru programa starejši za starejše(SZS). Bistvo programa je v tem, da prostovoljci programa obiščemo starejše od 69 let v svoji okolici, jih povprašamo o tem, kako živijo in jim skušamo organizirati pomoč, če jo potrebujejo.
Iščemo prijazne prostovoljce, ki so spoštljivi, do starejših, stare med 29 in 65 let. Vse ostalo se pridobi z izkušnjami.

 

 

Organizacija je vpisana v Vpisnik nevladnih organizacij in organizacij s prostovoljskim programom in zato primerna za vse, ki želite prejeti dodatek na delovno aktivnost.

Lokacija in cena aktivnosti

Kontaktna oseba

Društvo upokojencev Hrastnik

Branka Skaza Roglič

O organizaciji

Starost je obdobje v človekovem življenju, ki prinaša vrsto tegob, je pa tudi življenjsko obdobje, ko nam ni treba naravnati ure, da ne bomo zamudili službe.

Več o organizaciji

Društvo upokojencev Hrastnik je član Zasavske pokrajinske zveze DU s sedežem v Trbovljah in zveze DU Slovenije ( ZDUS ).

Društvo zajema dejavnosti na humanitarnem področju ,ki ga podeli v letu 2006 MINISTRSTVO ZA DELO ,DRUŽINO IN SOCIALNE ZADEVE pod zaporedno številko HO-SD-036

– vodimo evidenco članov dveh posmrtninskih skladov

– smo vključeni v projekt Starejši za starejše

– organiziramo srečanje s stanovalci Doma starejših ( marec , junij, september in december )

– organiziramo izlete in letovanje članov v hotelu Delfin v Izoli

– v društvu imamo pletilsko sekcijo

– ob smrti članov razobesimo žalno zastavo in poskrbimo ,da je ob pogrebni svečanosti prisoten praporščak s praporom društva

– skrbimo za zapolnitev stanovanj , ki so v lasti nepremičninskega sklada ZPIS -Ljubljana

– ob uradnih urah ,ki jih imamo ob ponedeljkih , sredah in petkih od 9.00 – 11.00 ure nudimo informacije o mestu in vsebini uveljavljanja pravic.

Na področju športa in rekreacije imamo naslednje sekcije:

Kegljanje
Balinanje ( moški in ženske )
Pikado ( moški in ženske )
lov rib s plovcem
Tekmovanja organiziramo med društvi ZPZ DU ( Litija, Šmartno pri Litiji, Zagorje, Trbovlje Hrastnik, Dol pri Hrastniku in Radeče.

 

Fotogalerija

Ostale aktivnosti organizacije