Datum: 11.10.2023 / Kultura in umetnost, Vseživljenjsko učenje / trbovlje - Posodobljeno: 17.11.2023

Folklorna skupina Trbovlje

Folklorna dejavnost ne obsega samo plesa, pač pa tudi igro, prepevanje ljudskih pesmi in igranje na priročne ljudske instrumente.

Zato v svoje vrste z veseljem sprejmemo plesalce, pevce in instrumentaliste (violina, kontra bas, harmonika …). Naše vaje potekajo enkrat tedensko v gledališki dvorani Delavskega doma v Trbovljah.

Če ti ni do plesa, lahko pomagaš s petjem, če igraš kak inštrument, se lahko pridružiš našim godcem.  Če ti ni do plesa, petja in muziciranja, pa bi se nam vseeno želel/a pridružiti…te veseli fotografiranje, imaš druga znanja in spretnosti, s katerimi bi lahko prispeval/a k boljšemu delu naše folklorne skupine? Naše koreografije je treba tudi posneti in fotografirati naše nastope, skrbeti za garderobo, noše in ostale pripomočke….

Folklorna skupina deluje že 35 let. Sestavljajo jo člani iz vseh treh zasavskih občin. Združuje nas veselje do plesa in ljubezen do ohranjanja naše ljudske zapuščine. Plešemo plese skoraj vseh slovenskih pokrajin. V vseh teh letih smo popestrili marsikatero prireditev v Zasavju, širom Slovenije, pa tudi v tujini.

Lokacija in cena aktivnosti

Kontaktna oseba

Folklorna skupina Trbovlje

Jožica Brečko

O organizaciji

Folklorna skupina Trbolje je letos praznovala že 35 let svojega delovanja. Skupino sestavljajo člani iz vseh treh zasavskih občin. Skupina šteje 20 članov.

Več o organizaciji

Plešemo plese skoraj vseh slovenskih pokrajin in trudimo se, da z različnimi našimi predstavitvami in nastopi ohranjamo slovenske ljudske običaje in plese.

 

Fotogalerija

Ostale aktivnosti organizacije