Datum: 20.09.2023 / Športne aktivnosti / Litija - Posodobljeno: 14.01.2024

KARATE

Trening tradicionalnega karateja je primeren za ljudi, v vseh starostnih skupinah, tako za ženske kot za moške. Vadba dviguje psihično in fizično moč, kar se izraža v dvigu samozavesti in boljšemu počutju. Starost ni važna ali mlad ali pa star, na treninge hodimo vsi! Pridi na naše zabavne, poučne, zanimive in seveda borbene treninge karateja, in se tudi sam prepričaj!

Tradicionalni karate je čudovita, starodavna samoobrambna borilna veščina, brez uporabe orožja. Temelji na delovanju telesa kot celote; to pomeni harmonizacijo telesa, čustev in duha. Med treningom se učimo usklajevati dihanje, koncentracijo in gibanje telesa. Bistvena značilnost tradicionalnega karateja je skladen, celosten razvoj telesa, duha in osebnosti skozi celotno življenjsko obdobje. Tradicionalni karate – to je čista borilna veščina ali BUDO. Cilj je premagati sebe s treningom, oziroma osebni razvoj. Namen je harmonija z vsem okoli sebe.

Lokacija in cena aktivnosti

25eur/mesec

Karate klub Kensei

Rok Požun

O organizaciji

Karate klub Kensei je karate klub, ki je bil ustanovljen z namenom omogočiti najkakovostnejšo vadbo tradicionalnega karateja v Litiji oz. v zasavski regiji, tako za otroke kot odrasle.

Več o organizaciji

Karate klub Kensei je bil ustanovljen leta 2008. Namen ustanovitve je bil omogočiti najkakovostnejšo vadbo tradicionalnega karateja v Litiji oz. v zasavski regiji, tako za otroke kot odrasle. KK Kensei si predstavljamo kot klub, ki združuje in tesno povezuje tako mlade kot starejše člane, da skupaj spoznavamo karate kot borilno veščino. Cilj udeleževanja tekmovanj je predvsem sodelovanje in ne zmagovanje. Osnovni moto tradicionalnega karateja ni v zmagi, ampak v tem, da ne izgubiš.

Smo člani tako Karate zveze Slovenije (podprta tudi s strani Olimpijske zveze Slovenija) kot SZTK – Slovenske zveze tradicionalnega karateja. V klubu imamo veliko trenerjev, ki prostovoljno učijo in trenirajo ostale člane. Treniramo v Litiji.

 

Fotogalerija

Ostale aktivnosti organizacije